Geacht lid

U vindt op deze pagina alle informatie over de ringen procedures. Van hoe en wanneer te bestellen tot aan de bestelformulieren. onder aan vindt u de link naar het bestelformulieren en algemene informatie over ringen. Alle links verwijzen naar de website van de NBvV. Ingevuld ringenformulier e-mailen naar de ringencommissaris

Ringen Bestellen:

Kweeknummers worden uitsluitend door het bondsbureau toegekend en geregistreerd.

Nieuwe leden
Voor nieuwe leden, die voor het eerst lid worden van de NBvV en dus ook voor het eerst een eigen kweeknummer krijgen toegekend, geldt eenmalig een voorrang om voor ringen in aanmerking te komen.


Wie kan er ringen bestellen?
De bondsringen worden uitsluitend geleverd door de NBvV. Deze ringen zijn voorzien van de kenmerken: NB plus jaartal (voor 2020 geldt dus: NB 20), het kweeknummer en een volgnummer. De afdelingsleden kunnen uitsluitend via de ringencommissaris van hun afdeling ringen bestellen; rechtstreekse contacten van afdelingsleden met het bondsbureau over ringenaangelegenheden worden niet behandeld. Verspreide leden kunnen de ringen schriftelijk bij het bondsbureau aanvragen.

Wanneer te bestellen?
Er staan vier bestelrondes in het overzicht aangegeven. 

Bestelperiodes:

Het is zowel in uw belang als in het belang van een goede planning van de productie om tijdig in één keer alle ringen te bestellen die u nodig heeft.

 

bestelperiode                                     uitlevering na

1 april – 15 mei                                   1 oktober

16 mei – 30 september                     15 december

1 oktober – 31 januari                       1 april

1 februari – 31 maart                        15 mei

 

Gekleurde ringen.

De aluminiumringen worden aan de buitenkant van een geanodiseerde kleurlaag voorzien. De tekst wordt door middel van laser ingebracht.

Voor de komende jaren zijn de kleuren:

 

2019 – zwart

2020 – groen

2021 – violet

2022 – oranje

2023 – blauw

2024 – rood

 

Verdere informatie is te vinden op:  www.nbvv.nl/ringen/

Bestelformulier Gewone Ringen 2020
PDF – 573,9 KB 14 downloads